Jimdo is vrij goed bekend onder ondernemers in Nederlanders. Met grote regelmaat zien we reclames op televisie voorbij komen of horen we Jimdo commercials op de radio. Natuurlijk ontbreken ook de online advertenties niet. Helaas betekent een goede naamsbekendheid niet per definitie dat de service ook goed is.

Website maken is nadenken

Een website is een mix van techniek, marketing en psychologie. Bij Jimdo stel je moeiteloos een website in elkaar, maar of dit nu een succesvolle website is… wij vinden van niet. Ze vereenvoudigen de boel wel fors. Misterdot heeft ruim 10 jaar ervaring met het maken van websites, wij leren eindeloos bij en volgen de laatste technische trends. Het knopje zet je dus niet op die plek neer omdat je template dat zegt, maar die zet je er neer met een reden.

Wij geven je dé 8 grootste nadelen van Jimdo. Maak vooral géén zakelijke website bij hun, want iedere website is anders. Als je een serious bedrijf wilt opbouwen, dan ga je daar niet je website bouwen. Kies voor Misterdot!

1. Weinig keuze uit sjablonen

Je wilt iets te kiezen hebben als het om je website gaat. Dat is logisch. Het wordt jouw website en je wilt dat jouw website perfect aansluit op wat jij doet. Dit is bij Jimdo helaas niet altijd mogelijk, omdat er weinig flexibiliteit bestaat als het om de sjablonen gaat. Je moet binnen hun framework blijven.

2. Onvoldoende opties voor SEO

Je wilt natuurlijk goed gevonden worden in Google. Dat betekent dat je alles aan een pagina moet kunnen optimaliseren. Helaas kan dat bij Jimdo amper. Je kunt wel een beetje de meta-gegevens invullen, maar je hebt geen toegang tot de code van het systeem. Dit is erg jammer, want de laadtijd van Jimdo website is erg traag.

3. Beperkte groeimogelijkheden

Ga je een webwinkel starten met vijf producten in het assortiment? Dan zou Jimdo nog best wel geschikt kunnen zijn. De meeste online ondernemers starten echter een website om deze te laten groeien. Het assortiment breidt zich steeds verder uit. Dan loop je bij Jimdo tegen grenzen aan. Jimdo is namelijk niet geschikt voor webwinkels die meer dan 100 artikelen verkopen.

4. Slechte migratie van oude site

Als je een nieuwe site maakt, dan wil je natuurlijk dat al je oude teksten en pagina’s gewoon overgezet worden. En ook dat je e-mail gewoon blijft doorlopen. Helaas gaat het hier bij Jimdo regelmatig fout. Klant worden is erg gemakkelijk, maar als je dan de boel wilt verhuizen of live wilt zetten, dan werkt het allemaal net niet in één keer.

5. Onvoldoende blogopties

Als ondernemer heb je een actief blog nodig in deze tijd. Veel ondernemers kiezen ervoor om eens per week of eens per twee weken een blog te plaatsen op de website. Helaas biedt Jimdo geen goede blogmogelijkheden. Het ziet er gewoon niet goed uit. Zo kun je geen gebruik maken van een zoekfunctie, paginaverdeling of basis archivering voor je blogs.

6. Geen accountopties voor beheerders

Wil je gebruik maken van gebruikersaccounts met verschillende rechten? Dit klink heel logisch, zeker omdat steeds meer ondernemers dit willen realiseren. Helaas is dit bij Jimdo niet mogelijk. Je kunt wel pagina’s beschermen met een wachtwoord. Wil je bij Misterdot een medewerker toegang geven tot je blog omgeving? Dan is dat geen probleem.

7. Gebrek aan eigen wachtwoorden

Veel mensen vinden het heel belangrijk om eigen wachtwoorden te hebben. Logisch, want dit is heel persoonlijk. Bij Jimdo kunnen gebruikers niet kiezen voor een eigen wachtwoord. Zij zijn verplicht om één wachtwoord met elkaar te delen.

8. Slechter klantenservice

De gebruikers van Jimdo zijn niet te spreken over de bereikbaarheid van de klantenservice. Als je een vraagt hebt krijg je continu een andere contactpersoon. Een oplossing voor je probleem kan wel dagen duren.

Of je kiest gewoon voor Misterdot…

Wat is dan de truc van Jimdo? Dat is natuurlijk de prijs. Jimdo promoot met de scherpe tarieven, maar zoals je kunt zien komt dit met een prijs waar je niet op zit te wachten als ondernemer. Wil jij zeker zijn van een optimale website of webwinkel, tegen een vast laag maandbedrag? Dan kies je natuurlijk gewoon voor Misterdot. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.