Een website maken kan de laatste jaren heel eenvoudig. Zeker als je de commercials op YouTube moet geloven is het met Wix een fluitje van een cent. Je wilt het maximale uit je website halen als ondernemer toch? Daarom zoek je naar de beste partij voor het bouwen van je website. Wix staat wellicht op je lijstje vanwege de lage prijs en functionaliteit, maar denk hier nog even goed over na.

Wij raden je af om bij Wix.com een website te maken! Als je een zakelijke website wilt beginnen, dan moet je bij Wix zeker geen website gaan maken. Kies voor de oplossingen van Misterdot! Maar waarom dan? Hieronder vind je een overzicht van de 5 belangrijkste redenen.

1. Buitenlandse servers

Wix.com werkt uitsluitend met buitenlandse servers. Jouw website staat dus in Duitsland of verder Europa in. Hierdoor zal je minder snel worden gevonden in Nederland als jouw klanten naar jouw diensten zoeken. In Nederland zijn er goede, betrouwbare en optimaal veilige datacenters. Deze garantie heb je niet wanneer je gebruik maakt van een buitenlandse server. Het is altijd beter om bewust te kiezen voor Nederlandse servers.

2. Lastige SEO-optimalisatie

Een website bouwen is één ding. Je website ook gevonden laten worden door het publiek is een tweede. Hier is SEO-optimalisatie voor nodig. Je hebt dus voldoende mogelijkheden nodig om jouw website zichtbaar te maken in zoekmachines, waaronder natuurlijk Google. Wix.com websites zijn zeer lastig te optimaliseren voor SEO. De laadtijd is vaak erg lang en omdat je vast zit aan hun systemen kun je weinig zelf aanpassen.

3. Weinig eigen inspraak

Als je kiest voor een Wix.com website, dan krijg je te maken met diverse beperkingen. Hierdoor heb je weinig eigen inspraak en zijn je mogelijkheden voor het ‘eigen’ maken van de website beperkt. Je zit bijvoorbeeld aan de builder van Wix.com vast. Wij werken met WordPress en hiermee heb je veel meer vrijheid!

4. Google is er geen fan van

Als er iets is dat je wilt, dan is het wel dat Google jouw website waardeert. Hoe beter Google jouw website waardeert, hoe hoger je in de zoekresultaten terecht komt. Dit heb je nodig! Helaas zal je de zoekmachine niet tevreden stellen wanneer je kiest voor een Wix.com website. Google houdt namelijk helemaal niet van deze websites en zorgt er dan ook regelmatig voor dat Wix.com websites uit de zoekresultaten verdwijnen. Dit wil je natuurlijk niet als bedrijf!

5. Geen Nederlandse support

Je verwacht natuurlijk geen problemen, maar je kunt er altijd voor komen te staan. Dan wil je een beroep kunnen doen op een Nederlandstalige klantenservice, waar je jouw probleem in je eigen taal voor kunt leggen en ook een begrijpelijke oplossing aangereikt krijgt. Dit gebeurt niet wanneer je voor een website van Wix.com kiest. Zij hebben namelijk geen Nederlandstalige support, wij wel!

Ga direct goed van start!

Waar ga je dan heen voor je nieuwe website? Wil jij een nieuwe website en ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare partij die je belangrijke voordelen biedt, waaronder Nederlandse servers, een Nederlandstalige support en goede SEO-optimalisatie waar Google ook van houdt? Dan zit je bij Misterdot goed! Wij bouwen een effectieve website voor je tegen een laag bedrag per maand. Wil je meer weten? Neem contact met ons op!