De homepage van je website is een van je belangrijkste pagina’s. We weten ook dat de contactpagina van de website belangrijk is, maar hoe zit het met de ‘Over ons’ pagina? Velen weten niet dat ook deze pagina behoort tot de meest belangrijke pagina’s van een website. Hierdoor wordt de ‘Over ons’ pagina vaak afgeraffeld of gebruikt voor de verkeerde doeleinden. Dit kost klanten en dat is natuurlijk zonde. Zorg ervoor dat je ‘Over ons’ pagina helemaal in orde is en alle juiste informatie bevat.

Belang van de ‘Over ons’ pagina

De ‘Over ons’ pagina is de pagina waarop jij als bedrijf de mogelijkheid hebt om je online bezoekers kennis te laten maken met je onderneming. Deze pagina gaat in werkelijkheid over het duidelijk maken van de online bezoeker waarom deze voor jou zou moeten kiezen in plaats van voor je grootste concurrent.

De ‘Over ons’ pagina is er om vertrouwen op te wekken, om mensen die nog twijfelen te overtuigen, om je voor te stellen als vriend van de online bezoeker. Laat je team zien, vertel waarom je bent begonnen met je bedrijf en waar je over een paar jaar wilt staan. Dit betekent vooral dat je de ‘Over ons’ pagina niet gebruikt om reclame te maken.

Vertel jouw verhaal

Voor de ‘Over ons’ pagina geldt: hoe persoonlijker, hoe beter. Enkele jaren geleden was het vooral wenselijk om je website zakelijk en formeel te houden in toon en stijl. Tijden veranderen. De online bezoekers van nu wil niet weten met welk bedrijf zij te maken hebben, maar vooral met wíe zij te maken hebben. Zij willen weten wie er achter die bedrijfsnaam zit en om dat te kunnen laten zien heb je persoonlijkheid nodig in je content.

Zorg dus voor een goede foto van jezelf en plaats die op je website. Onderzoek wat jouw doelgroep van jou wil weten en wat zij nodig hebben om over de streep getrokken te worden. Dit zijn de punten die jij aan gaat spreken op je ‘Over ons’ pagina.

Recent hebben we voor Advocatenkantoor MR. R. Shahbazi de website vernieuwd. Hieronder zie je de pagina waarop ze zich voorstelt.

Maak het niet mooier dan het is

Wanneer je over je bedrijf vertelt heb je snel de neiging om alles mooier te maken dan het is. Je omzeilt de nadelen van jouw bedrijf. Dit gaat automatisch, dus het is belangrijk om je eigen tekst nog eens na te lezen. Heb je het hier en daar mooier gemaakt dan het is? Pas het dan aan. Eerlijkheid gaat voor alles! Zo hebben ZZP’ers snel de neiging om zich op de ‘Over ons’ pagina voor te stellen als een groot bedrijf. Dit is niet nodig. Bedenk je dat er aan alle nadelen ook voordelen kleven. Natuurlijk, een ZZP’er is ‘maar alleen’, maar dat betekent ook dat hij of zij flexibel is. Blijf eerlijk, want daar win je online bezoekers mee.

Aandacht voor je complete website

Online bezoekers die meer willen weten over jou zullen naar de ‘Over ons’ pagina gaan om je te leren kennen. Dan zijn er natuurlijk ook de online bezoekers die willen weten wat jij precies te bieden hebt, hoe zij jou kunnen bereiken, welke garanties zij bij jou krijgen..

Kortom, iedere pagina op je website heeft voldoende aandacht nodig om te overtuigen en te informeren. Heb jij nog geen goede website? Laat deze door Misterdot bouwen tegen een vast laag bedrag per maand. Benieuwd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.