Steeds meer ondernemers zien het belang in dat een webpagina gevonden moeten worden op het internet en in zoekmachines. Een mooie website is de basis, maar zonder bezoekers komen er ook geen klanten. Om gevonden te worden moet je gebruikmaken van internet marketing. Bij internet marketing gaat het om alle activiteiten die een ondernemer uitvoert op het internet, zodat zij gevonden zal worden. Wij geven je 10 tips om te rocken op het internet!

10 Tips om op te vallen

Veel ondernemers vinden internet marketing eng en ongrijpbaar. In de praktijk valt het echter wel mee. Iets wat je gemakkelijk kunt doen is het verbeteren van je website voor de zoekmachines of het adverteren via Google Ads. Hieronder geven we je 10 tips die jou op weg helpen om je internet marketing te optimaliseren. Lees ze goed door en doe er je voordeel mee.

Tip 1: Het regelmatig updaten van de website

Een website moet regelmatig vernieuwd worden. Denk maar eens aan een winkel die nooit zijn etalage zou veranderen. Uiteindelijk zal deze winkel geen bezoekers meer krijgen. Zo gaat het ook bij een website. Het regelmatig updaten kan bijvoorbeeld vervuld worden door het schrijven van blogs en nieuwsberichten.

Tip 2: De website moet mobielvriendelijk zijn

Tegenwoordig zijn er veel mensen die internet gebruiken op hun mobiele telefoon. Overal en altijd wil iedereen bereikbaar zijn. Maar dat verwachten ze ook van jouw website. Zorg er dus voor dat de website er ook goed uit ziet op een mobiel. Test dit ook regelmatig.

Tip 3: Het gebruikmaken van analytics

Door gebruik te maken van Google Analytics wordt het mogelijk om belangrijke informatie te verkrijgen over de bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers dat op een bepaalde dag jouw website bezocht heeft. 

Tip 4: Aandacht voor de Meta Tags

Metadata zijn van levensbelang voor je website! Ze geven namelijk cruciale informatie aan zoekmachines zoals Google over waar je website over gaat. Want daaruit haalt Google de informatie die zij nodig hebben om te bepalen bij welke zoekopdrachten jouw website getoond zal worden. Hoe beter je metadata, hoe beter je de juiste bezoekers naar je website krijgt. Denk hierbij aan de meta descriptions en de title tags. Deze moeten netjes ingevuld worden en met zoekwoorden geïntegreerd worden.

Tip 5: De aanwezigheid op Google Maps

Door je vermelding op Google maps en wordt je sneller bij Google gevonden. Google geeft dus aan dat naarmate er meer informatie over jouw bedrijf op internet te vinden is, je positie in Google Maps hoger zal zijn. Je kan dan denken aan:

  1. Links naar je website
  2. Vermeldingen in telefoon- en bedrijvengidsen
  3. Recensies en beoordelingen

Geduld, tijd en goede structuur van je Google Maps profiel leiden uiteindelijk tot resultaat. 

Tip 6: Zorg voor social media accounts

Een van de factoren welke Google meeneemt om je website te rocken zijn je social media accounts en hoe actief je hierop bent. Maak dus een mooi profiel aan op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter.

Tip 7: Maak gebruik van lokale zoekwoorden

Wil je meer klanten aantrekken voor je onderneming? Zorg er dan voor dat mensen jou vinden in Google als ze een lokale zoekopdracht uitvoeren. Het is belangrijk van lokale zoekwoorden gebruik te maken. Vermeld op je pagina’s altijd plaatsnamen of regio’s waarin je zit en/of werkt. Hierdoor zul je door lokale zoekers, sneller gevonden worden bij Google.

Tip 8: Zorg voor links naar jouw website

Links zijn ontzettend belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Google ziet ze als stemmen en hoe relevanter ze zijn, hoe hoger je scoort bij de zoekresultaten. Er wordt dus gekeken naar het aantal links, welke van hoge kwaliteit moeten zijn, dat naar jouw website verwijzen. Zorg er dus voor dat er genoeg links naar jouw pagina gaan. We noemen dit proces linkbuilding.

Tip 9: Denk eerst na, voordat je iets plaatst

Het is belangrijk erover na te denken wat de impact zal zijn, van dat wat jij plaatst op je blog en in je productteksten. Heeft het een meerwaarde? Bevat het voldoende informatie? Heeft het invloed op je doelgroep? Dit zijn belangrijke vragen. Je wilt namelijk dat de mensen je door die content gaan zien als expert en daarom graag een product of dienst bij je afnemen.

Tip 10: Laadtijd is koning

Mensen die naar een webpagina gaan verwachten dat deze snel laad. Niets is irritanter dan een trage website. Zorg er dus altijd voor dat je website voldoende snel is. 

Aan de slag met je website!

Heb je na het lezen van dit artikel zin om te gaan rocken met je website, maar loop je technisch vast of is je site nog niet goed genoeg? Neem dan contact op met Misterdot. Wij maken en beheren je website voor een vaste lage prijs per maand. Bekijk onze pakketten