Nu Nederland moet lijden onder het coronavirus blijven veel kantoren dicht. Teamleden werken zo veel mogelijk thuis en staan vaak goed met elkaar in contact, bijvoorbeeld door middel van WhatsApp of FaceTime. Maar hoe pak je dit aan met je klanten? Je wilt natuurlijk wel zo veel mogelijk ‘in business’ blijven in deze vreemde tijd.

Het is niet mogelijk om klanten te ontvangen voor een meeting, maar je kunt natuurlijk wel online meetings realiseren. Voor veel bedrijven is dit nieuw, dus wij leggen je graag 7 tools uit die perfect zijn voor online meetings met klanten.

1. Google Hangouts Meet

Een groot voordeel van Google Hangouts Meet voor online meetings met klanten is wel dat je er niets méér voor nodig hebt dan enkel een Google account. De kans is groot dat je deze zelf al hebt en dit geldt eigenlijk ook voor je klanten. Vrijwel iedereen heeft een Google account. Een ander belangrijk pluspunt is de synchronisatie tussen diverse apparaten. Je kunt zelfs tijdens een meeting switchen tussen smartphone, tablet en desktop als je dat wilt.

2. Microsoft Teams

Microsoft Teams is ideaal wanneer je makkelijk wilt kunnen wisselen tussen chatten en videobellen. Deze tool ondersteunt namelijk beide opties en het is heel eenvoudig om met een enkele klik over te schakelen van de ene optie naar de andere. Microsoft Teams is een tool die je kosteloos kunt gebruiken, maar er is ook een betaalde versie voor wanneer je meer eisen stelt aan de tool. Voor online meetings is de gratis versie overigens prima.

3. Join.me

Tijdens online meetings met klanten kan het belangrijk zijn om dingen te laten zien of uit te leggen. De tool Join.me is dan een uitstekende keuze. Deze tool zorgt ervoor dat je met elk gemak dingen uit kunt leggen en kunt presenteren. Je maakt gebruik van een gedeeld scherm. Overigens is Join.me ook voor het maken van webinars te gebruiken, wat een praktische extra functionaliteit kan zijn. Belangrijk om te weten is dat de tool wel om een investering vraagt. De goedkoopste variant, waarbij er maximaal vijf personen in de meeting kunnen deelnemen, kost 9 euro per maand.

4. ZOOM

ZOOM is een tool die speciaal ontwikkeld is voor bedrijven die online meetings willen organiseren. Het feit dat deze tool speciaal voor ondernemingen werd bedacht zorgt ervoor dat je echt alles krijgt wat je nodig hebt voor een goede online meeting. De video- en audiofuncties zijn van perfecte kwaliteit en er kunnen wel 1.000 mensen op hetzelfde moment videobellen via ZOOM. Daarnaast kunnen er ook nog eens 10.000 met de meeting meekijken. Er zijn verschillende versies van ZOOM. Bij het maken van je keuze is het handig om te letten op het aantal personen dat kan deelnemen en op de maximale duur per meeting.

5. Eyeson

Eyeson is een handige tool voor online meetings wanneer je de meetings op een later moment nog eens wilt terugkijken. Het is namelijk mogelijk om de meeting op te nemen, waardoor je het altijd terug kunt luisteren en kijken. Een ander belangrijk voordeel van Eyeson is wel dat je niets hoeft te installeren. Deze tool werkt eenvoudig vanuit je vertrouwde browser. Door middel van een link kun je de gewenste personen uitnodigen voor de meeting. Kies je voor de goedkoopste versie? Dan kunnen er vier mensen deelnemen.

6. WebEx

WebEx lijkt in werking en mogelijkheden erg op ZOOM. De tool is heel eenvoudig in gebruik en biedt handige functionaliteiten om mee aan de slag te gaan. Denk aan videobellen, online trainingen en webinars. WebEx is er in meerdere versies en de gratis versie is goed geschikt voor online meetings met klanten. Een belangrijk voordeel van WebEx ten opzichte van ZOOM is wel dat er geen maximale duur aan een videogesprek zit. Binnen de gratis versie kunnen 100 mensen tegelijk videobellen.

7. Skype

Skype mag natuurlijk niet ontbreken aan de lijst tools voor online meetings met klanten. Dit is misschien wel de meest bekende tool voor videobellen. In Skype kun je beeldbellen en chatten tegelijk, waardoor je dingen door kunt sturen terwijl je met elkaar aan het videobellen bent. Dit levert praktische voordelen op. Voor Skype is het wel nodig om een account aan de maken en de tool te installeren.

Vermeld de mogelijkheden op je website

Het is goed om in deze tijd op je website te vermelden hoe jij omgaat met de coronacrisis. Geef duidelijk aan welke maatregelen je hebt getroffen en welke mogelijkheden er voor klanten zijn om gewoon zaken te doen met jou. Wil je online meetings met je klanten organiseren?

Geef dan duidelijk aan welke tool (of tools) je hiervoor gebruikt. Is je hele website eigenlijk wel aan een opfrissertje nodig? Dan staan Misterdot natuurlijk voor je klaar. Tegen een vaste maandprijs bouwen wij jouw ideale website. Benieuwd? Neem dan contact met ons op.