De Strato Sitebuilder komt met grote regelmaat voorbij in de commercials. Dan moet het wel goed zijn, toch? Niet helemaal! Het klopt dat je de Strato Sitebuilder in bepaalde situaties prima kunt gebruiken, maar voor ondernemers en bloggers is het geen ideale optie. Er kleven een hoop nadelen aan de Strato Sitebuilder die ervoor zorgen dat het in veel gevallen niet de beste keuze is. Misterdot geeft je 5 redenen om vooral niet voor de sitebuilder van Strato te kiezen.

PS: Op zoek naar een website die je gemakkelijk zelf kunt bijhouden, die snel is en waar hosting bij is inbegrepen? Kies voor onze aantrekkelijk website pakketten vanaf € 7,95 per maand!

1. Builder is traag in het gebruik

Als je eenmaal hebt besloten dat je een website wilt bouwen, dan wil je ook lekker door kunnen gaan. Je hebt het eindresultaat al voor een groot deel in je hoofd zitten en nu wil je het op je scherm zien. Dan ontdek je dat de builder in gebruik echt heel traag is, waardoor alles langer duurt dan nodig. Dit is frustrerend en pleegt een aanslag op je motivatie om de website op te bouwen en af te maken.

2. Beperkte keuze in designs

Wanneer je een website wilt, dan wil je dat jouw website uniek is. De website is voor veel bedrijven dé manier om zich van concurrentie te onderscheiden. Je wilt vooral niet met hetzelfde webdesign aankomen als één van jouw grootste concurrenten. Helaas is dit risico wel aanwezig als je gebruik maakt van de Strato Sitebuilder. De lay-out ligt volledig vast en wordt gevormd uit een kolom die ook volledig vast staat. Wil je voor de header een eigen afbeelding gebruiken? Pech gehad, want dat kan niet. Alles is standaard en de keuze aan designs is zeer beperkt.

3. Niet altijd even goed op mobiel

Een deel van de webdesigns is responsive, een ander deel niet. Een aardig deel van de websites die met de Strato Sitebuilder zijn gemaakt werken niet optimaal op mobiel, terwijl juist steeds meer mensen de mobiel gebruiken voor het bezoeken van websites. We zien meerdere problemen voorbij komen bij de mobiele weergave. Zo worden webpagina’s niet goed of bijzonder traag geladen en vallen logo’s geheel of gedeeltelijk weg. Daarnaast zien we ook vaak witte pagina’s met platte tekst verschijnen op mobiel, omdat de rest van het webdesign gewoonweg niet geladen wordt.

4. Slechts beschikbaar in één taal

Steeds meer bedrijven willen de website in meerdere talen aanbieden aan online bezoekers. Internationaal zaken doen wordt dan ook steeds interessanter, zeker voor webwinkels. De Strato Sitebuilder is ontworpen voor het bouwen van een website in een enkele taal. In de navigatie kunnen wel verschillende niveaus worden gebruikt voor een website in meerdere talen, maar het resultaat laat sterk te wensen over en de professionele look en feel ontbreken.

5. Pagespeed van pagina’s is laag

Een snelle laadtijd van webpagina’s is cruciaal voor het succes van je website. Duurt het te lang voor een webpagina volledig geladen is? Dan is de online bezoeker ondertussen allang vertrokken naar je concurrent. De pagespeed van de webpagina’s van een Strato Sitebuilder website ligt laag, waardoor je veel online bezoekers al verloren bent voor zij de hele webpagina hebben gezien.

Een optimale website tegen een vaste, lage maandprijs

Wanneer je een basic website wilt, waar je eigenlijk weinig mee doet en waar je ook geen grotere hoeveelheden content – zoals blogs – op wilt plaatsen, dan kun je wellicht nog goed uit de voeten met de goedkope Strato Sitebuilder. Toch, voor een professionele, zakelijke website met blog is deze sitebuilder sterk af te raden.

Kies liever voor een unieke website met snelle laadtijden, een optimale mobiele weergave en alle belangrijke mogelijkheden en functionaliteiten. Laat je website bouwen door Misterdot, tegen een vaste, lage prijs per maand. Benieuwd? Neem gerust contact met ons op!