Als ondernemer wil je een vliegende start maken en dat doe je voor een groot deel natuurlijk online. Als ondernemer moet je tegenwoordig echt vanaf dag één vindbaar zijn op internet, waarbij social media natuurlijk ook niet vergeten mag worden. Een vliegende start maken als ondernemer is niet eenvoudig, maar er zijn behoorlijk wat tools die je hier goed bij kunnen helpen.

In dit blog delen we 7 online tools die je helpen om je bedrijf goed te laten presenteren. Doe er je voordeel mee!

1. Google Analytics

Je wilt optimaal focussen op SEO (hoger in Google komen) en daar heb je de nodige hulpmiddelen bij nodig. We mogen wel zeggen dat Google Analytics een tool is die je dan echt niet mag missen. Deze tool helpt je om je online bezoekers optimaal te leren kennen. Door de informatie goed te analyseren kun je steeds verbeteringen aanbrengen om gerichter te werk te gaan. Je weet precies welke online actie wat heeft opgeleverd en daar kun je mee door. Google Analytics is volledig kosteloos te gebruiken en kun je aanmaken met je Google account via deze link.

2. Canva

Natuurlijk heeft marketing al je focus nodig als jij een vliegende start wilt maken. Je hebt onder meer banners nodig op je website en goed marketingmateriaal voor op social media en voor bij je blogs. Canva is dé tool die perfect in te zetten is voor het ontwerpen van jouw online marketinguitingen. Er is een gratis en een betaalde versie beschikbaar.

3. MoneyBird

Zeker als startend ondernemer wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan je boekhouding. Als jij die vliegende start wilt maken, dan mag het niet zo zijn dat een groot deel van je uren in de administratie gaat zitten. MoneyBird is een ideaal online boekhoudprogramma waarmee je snel, makkelijk en efficiënt de boekhouding regelt. Zo hou jij veel meer tijd over om je te focussen op je vliegende start. MoneyBird kan gratis worden gebruikt, maar biedt ook voordelige premium opties.

4. Laposta

Je kunt in deze tijd niet zonder digitale nieuwsbrief. Het is dé manier om meer naamsbekendheid op te bouwen, om een groep loyale klanten te realiseren en een groot bereik te hebben. Laposta (Nederlandse variant van Mailchimp) is een ideaal programma voor je digitale nieuwsbrief en het is nog helemaal gratis ook. Doordat hun servers in Nederland staan komen de nieuwsbrieven minder snel in de ongewenste map.

5. BuzzSumo

Zakelijk bloggen is een must. Het is niet alleen belangrijk om direct te starten met bloggen, maar het is ook belangrijk om te blijven bloggen. Plaats het liefst op vaste momenten een nieuw blog om vaste lezers te krijgen. BuzzSumo is een tool die je helpt ontdekken welke topics trending zijn binnen jouw doelgroep. Je ontdekt makkelijk de juiste blogonderwerpen én je weet precies waar je op in kunt spelen om indruk te maken. Je kunt BuzzSumo gratis of betaald gebruiken.

6. Pixabay

Pixabay biedt je al het fotomateriaal dat je nodig hebt. Je wilt natuurlijk visuele content bij elkaar sprokkelen, voor op je website, voor bij je blogs en als begeleiding voor je social media posts. Het is dan belangrijk dat je zelf de rechten over het materiaal hebt of dat het materiaal vrij is van rechten. Wil je niet zelf met een camera aan de slag? Dan biedt Pixabay je een bibliotheek met duizenden gratis rechtenvrije foto’s.

7. Pixlr

Beeldmateriaal moet perfect in orde zijn. Een wazige foto kan je meer kosten dan je zou verwachten. Dit kan betekenen dat je fotomateriaal moet bewerken en hier heb je Pixlr voor. Je kunt foto’s eenvoudig in het gewenste formaat snijden, scherper maken en op veel andere manieren bewerken voor een perfect resultaat. Pixlr heeft een gratis webversie om te gebruiken.

Laat je website bouwen door Misterdot

Je maakt gegarandeerd geen vliegende start zonder website. Zoek jij de ultieme vliegende start als ondernemer, maar wil je geen kostbare uren besteden aan het bouwen van je website? Misterdot bouwt een professionele website die perfect bij je past, tegen een vaste maandprijs. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.