Leuk dat je je website wilt gaan laten maken door Misterdot! Voordat wij met de bouw van je website kunnen beginnen hebben wij wat informatie van je nodig. In dit artikel lees je welke informatie wij van je nodig hebben.

Wij hebben een speciaal panel ontwikkeld waar je deze informatie kunt aanleveren, de link sturen wij je per e-mail toe. Lever je de informatie toch liever op een andere manier aan (b.v. via e-mail) dan is dat uiteraard geen enkel problem.

Nadat wij de onderstaande content van je hebben ontvangen beginnen wij aan de bouw van je nieuwe website!

Logo

De kleuren en stijl van je website worden vaak afgeleid van je logo. Om te beginnen met de bouw van je website is het voor ons dan ook belangrijk om je logo al van je te hebben ontvangen.

Een geschikt logo voldoet in ieder geval aan het volgende:

  • logonaam eindigt op: .png, .jpg, .gif, .pdf of .eps
  • Logo is zonder achtergrond (transparant)
  • Afmeting vanaf 100px breed
  • Kwaliteit vanaf 72dpi

Heb je nog geen logo of heeft je huidige logo een opfrisbeurt nodig dan kun je via onze logo service het designen van je logo aan ons uitbesteden, bekijk voor de mogelijkheden onze logo service pagina.

Menustructuur

Neem je bij ons een Misterdot Smart (tot 7 pagina’s) of een Mister Premium (tot 20 pagina’s) af dan hebben wij voor de bouw van je website ook de menustructuur nodig die je wilt gaan gebruiken. De menustructuur zorgt ervoor dat de bezoekers de informatie op jouw website snel en eenvoudig kunnen vinden. Enkele tips: houd je menustructuur eenvoudig met zo min mogelijk submenu’s en zet je belangrijkste pagina’s vooraan.

Lees ook ons uitgebreide artikel over het maken van je menustructuur:
De menustructuur van je website: tips en voorbeelden

Teksten

Elke pagina uit je menustructuur moet voorzien worden van tekst. De hoeveelheid woorden op een pagina hangt af van vele factoren zoals b.v. het aantal afbeeldingen op de betreffende pagina en de boodschap die je wilt uitdragen maar een goede vuistregel is dat een aantal worden tussen 150 en 800 een prima hoeveelheid is. Pagina’s waar je meer achtergrondinformatie op hebt staan zouden wat langer kunnen zijn maar bij meer dan 1500 woorden is het verstandig om te kijken of je de tekst niet beter over twee of meerdere pagina’s kunt verdelen of de tekst wat beknopter kunt opstellen.

Via ons panel kun je de teksten voor je website eenvoudig uploaden. Stuur je de informatie toch liever per e-mail naar ons toe, sla de tekst dan op in een tekstbestand of Word document (.txt, .doc of .docx) en gebruik per pagina van je website een nieuw document. Dit houdt het voor ons overzichtelijk wat voor jou weer een snellere oplevering van je website betekent.

Lees ook ons uitgebreide artikel over het schrijven van de teksten voor je website: 
Goede teksten schrijven voor je website: tips en voorbeelden

Zijn teksten schrijven niet jouw ding of heb je er simpelweg geen tijd voor, schakel dan Misterdot in voor het schrijven van de teksten voor jouw website. Beijk de mogelijkheden op onze pagina ‘Tekstschrijver’.

Afbeeldingen

De pagina’s van je website zijn niet compleet zonder afbeeldingen, met afbeeldingen geef je de juiste uitstraling en houd je de pagina overzichtelijk. Wij raden je aan om tenminste 2 afbeeldingen met een afmeting van minimaal 1936×1291 pixels in 72 dpi aan te leveren per pagina.

Lees ook ons uitgebreide artikel over het vinden van goede afbeeldingen voor je website:
Hoe kom je aan afbeeldingen voor je website

Heb je geen afbeeldingen voor je website en lukt het je ook niet om via de gratis foto tips de juiste afbeeldingen te vinden? Bekijk dan onze foto service pagina.