Afbeeldingen zijn onmisbaar voor een goede website. Door het juist gebruik van afbeeldingen kun je een stuk tekst meer laten spreken en breng je overzicht aan. Afbeeldingen voor je website kun je zelf maken met je fototoestel of smartphone maar een eenvoudigere oplossing zal vaak zijn om de foto’s online op te zoeken.

Auteursrecht op afbeeldingen

Wanneer je online naar afbeeldingen gaat zoeken is het belangrijk om je bewust te zijn van het auteursrecht wat op een foto kan rusten. Dit betekent dat je de afbeeldingen niet zomaar zonder toestemming van de maker op je eigen website mag plaatsen. Bij de gratis foto tips hieronder laten we je zien waar je afbeeldingen kunt downloaden waar geen auteursrecht op rust.

Meer informatie over het auteursrecht op foto’s vind je op de volgende url:
https://www.auteursrecht.nl/auteursrechtwijzer/Mag-ik-fotos-of-plaatjes-van-internet-gebruiken

Gratis foto tips

Er zijn gelukkig vele websites te vinden waar je gratis foto’s kunt downloaden voor je website zonder dat je je zorgen hoeft te maken over auteursrecht. Deze websites worden stockfoto sites genoemd en hebben een grote database van gratis foto’s die voor vele verschillende fotografen zijn geüpload. Op de website type je het zoekwoord in en de gevonden afbeeldingen kun je direct downloaden. De drie beste websites zijn volgens ons:

1. www.unsplash.com
2. www.pixabay.com
3. www.pexels.com

Je kunt indien je foto’s van deze websites wilt gebruiken ons de gedownloade foto’s sturen maar je kunt ons ook een link van de gewenste foto’s sturen, dan downloaden wij de foto’s voor je, wel zo makkelijk!

Een nadeel van deze gratis foto websites is dat de foto’s ook op andere websites gebruikt kunnen worden en je afbeeldingen dus niet uniek zijn. De onderstaande video is daarvan een goed voorbeeld:

Afmetingen

Afbeeldingen voor je website dienen van goede kwaliteit te zijn zodat je bezoekers geen blokkerige of wazige afbeeldingen zien. Een goede afbeelding voor je website heeft tenminste de volgende afmeting: 1936×1291 pixels met een resolutie van 72 dpi.

Banner

Een banner is grote afbeelding die je bovenaan je website plaatst. Over deze afbeelding komt vaak een korte krachtige tekst waarmee bezoekers van je website direct zien om wat voor pagina het gaat. Ook is de banner een goede plek om een call to action te plaatsen, dit kan bijvoorbeeld een knop naar een contactformulier of een telefoonnummer zijn.

Een afbeelding voor de banner van je website of pagina kun je net als de andere afbeeldingen vinden op de websites die wij bij de gratis foto tips hebben genoemd. Een goede banner heeft tenminste de volgende afmetingen: 1920×1100 pixels met een resolutie van 72 dpi.

Fotoservice

Heb je geen afbeeldingen voor je website en lukt het je ook niet om via de gratis foto tips de juiste afbeeldingen te vinden? Bekijk dan onze fotoservice pagina. Met onze foto service verzorgen wij alle afbeeldingen voor je website, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Kunnen we geen passende foto’s vinden dan betaal je ook niets.