Google Mijn Bedrijf biedt veel voordelen voor ondernemers die meer bekendheid willen. Wanneer je je (ook) wilt focussen op lokale SEO is Google Mijn Bedrijf onmisbaar. Met Google Mijn Bedrijf kun je eenvoudig en snel je bedrijf op de kaart zetten, letterlijk én figuurlijk. De zoekmachine Google heeft nu extra opties toegevoegd om nóg beter aan de slag te gaan met Google Mijn Bedrijf. In dit blog bespreken we die met je.

Nóg beter in te zetten voor lokale SEO

Meer dan de helft van alle lokale consumenten zijn via Google op zoek naar interessante kortingen. Dit betekent dat je een nóg grotere indruk op deze consumenten kunt maken door op een opvallende manier kortingen aan te prijzen. Van deze wetenschap heeft Google Mijn Bedrijf gebruik gemaakt, door de optie toe te voegen voor het doen van een welkomstpromotie. Wanneer iemand jouw bedrijf volgt, dan heb je nu dus de mogelijkheid om direct een aanbieding te doen.

Om ervoor te zorgen dat consumenten je bedrijf makkelijker terug kunnen vinden en om je updates makkelijker bij te houden heeft Google Mijn Bedrijf er ook voor gezorgd dat je een korte URL voor je onderneming kunt claimen. Deze URL claim opties is nog niet in Nederland beschikbaar.

Diverse extra opties binnen Google Mijn Bedrijf

Er zijn meer interessante veranderingen te vinden in de opties van Google Mijn Bedrijf. Zo kun je nu gebruik maken van een marketingkit om het profiel van je onderneming te promoten met onder meer social media updates, posters en stickers. Fotomateriaal wordt nu nog beter naar voren gehaald en kunnen worden voorzien van een bijschrift, waardoor je beter opvalt onder de juiste lokale consumenten. Wanneer je jouw bedrijfsprofiel volledig hebt ingevuld, dan zorgt Google ervoor dat deze beter getoond wordt, inclusief prominenter logo. Tot slot is het nu heel eenvoudig om een effectieve omslagfoto te koppelen aan Google Mijn Bedrijf.

Hét moment om je Google Mijn Bedrijf te optimaliseren

Lokale SEO is natuurlijk heel belangrijk. Het is daarom goed om je Google Mijn Bedrijf profiel te optimaliseren, zeker nu er zo veel extra mogelijkheden zijn. Zorg ervoor dat je alle bedrijfsgegevens invult en dat je voldoende nieuws en posts deelt, zodat je volop onder de aandacht blijft. Zo kun je optimaal je voordeel doen met de verbeterde werking van Google Mijn Bedrijf. Via deze URL kom je bij Google Mijn Bedrijf.

Direct een effectieve website nodig?

Als je meer verkeer naar je website krijgt, dan wil je wel zeker zijn dat dit verkeer terecht komt op een mooie en effectieve website. Heeft jouw website verbetering nodig of wil je een compleet nieuwe website laten bouwen? Dan staat Misterdot natuurlijk voor je klaar. Tegen een vast bedrag per maand zorgen wij voor een optimaal effectieve website naar wens. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.